Kamertraining

Deelnemers van Op de Proef wonen meestal nog thuis bij hun ouders of verzorgers. Geregeld zien we, gaandeweg het traject, dat zij letterlijk meer ruimte nodig hebben om te groeien. Voor sommige deelnemers staat de huidige woonsituatie hun groei echt in de weg. Die deelnemers kunnen bij Op de Proef kamertraining doen.

Op de Proef biedt kamertraining aan maximaal 7 deelnemers. Tijdens deze kamertraining wonen de deelnemers in een pand van De Weerde. Zij kunnen oefenen met wonen in een fijne, veilige, rustige woonomgeving. De kamertraining wordt gedaan door de begeleiders van Op de Proef. Dat zijn bekende begeleiders met wie ze ook samen optrekken in het programma van Op de Proef. Dat voelt vertrouwd en begeleiders kunnen goed aansluiten bij waar de deelnemer in het programma staat. In het pand is dagelijks een huismeester aanwezig. Hij zorgt ervoor dat de sfeer goed is en dat het veilig is. Bewoners kunnen ook bij hem terecht met praktische vragen. Hij zorgt er samen met de huisgenoten voor dat het pand een fijne plek is waar je je thuisvoelt.

Voor iedereen die bij ons kamertraining doet, is de zorgvraag voorliggend. De woonvraag is altijd secundair. De keuze voor kamertraining maken we in overleg met de deelnemer zelf en de ouders/verzorgers.