Wat

Op de Proef is voor veel jongeren een nieuw begin; het moment waarop zij sinds lange tijd (of voor het eerst) keuzes maken die goed voor ze zijn. De positieve draai die deelnemers aan hun leven geven, maakt ons telkens weer trots!

12 weken lang, 2 dagen per week
Op de Proef is een traject waarin je leert om baas te zijn over je eigen leven. Om keuzes te maken die goed voor je zijn. Dat doen we met een groep van 8 tot 12 mensen. In 12 intensieve weken waarin je twee dagen per week bij Op de Proef bent, krijg je zicht op je problemen. Je leert verantwoordelijkheid te nemen. Hulp te vragen. Je ervaart dat je er mag zijn, dat je de moeite waard bent. En je leert hoe je jouw problemen echt kunt aanpakken.

Lef, warmte en vertrouwen
Zeg je ‘Op de Proef’, dan zeg je lef, warmte en vertrouwen. Het zijn belangrijke ingrediënten waarmee we met iedereen die meedoet, iets unieks opbouwen. We bijten ons vast, gaan niks uit de weg en geven om elkaar. Wij vinden dat iedereen die meedoet het waard is om voor te knokken. En dat doen we dus ook, met z’n allen. Je moet hard werken voor die positieve verandering en het vraagt lef. Maar het vertrouwen en de steun van de groep hielpen al veel jongeren om het voor elkaar te krijgen.

Wat als het lukt?

We doen het samen
Op de Proef = samen. Niet samen praten als cliënt en hulpverlener. Nee, écht samen: we worden bondgenoten tot het eind. Het is niet alleen fijn om steun te krijgen en te geven. Je hebt er ook veel aan. Bij Op de Proef vormen we dus een supersterk team waar iedereen belangrijk is.