Het programma

Als je aan de slag gaat bij Op de Proef, ben je 12 weken onder de pannen. Dat wil zeggen: 2 intensieve dagen per week en dat 12 weken lang. Je bent niet opgenomen maar komt gewoon twee dagen naar Op de Proef.

Dit is het schema
Elk traject begint met een vijfdaagse op Ameland, voor alle deelnemers, coaches en begeleiders. Je leert elkaar dan goed kennen en maakt een begin met het programma. Daarna volgen 11 weken, waarin je twee dagen per week de hele dag bij Op de Proef bent. Deze dagen zijn meestal van 9.00 tot 16.00 uur. Na het traject van 12 weken, zijn er terugkommomenten. Daar mag je gebruik van maken, als je dat wilt. Bijvoorbeeld om even steun te vinden of te delen hoe het gaat.

Dit ga je doen
In de 12 weken doorloop je met elkaar een praktisch werkboek met informatie en opdrachten. Je werkt allemaal tegelijk aan hetzelfde en deelt dat ook met elkaar, onder begeleiding van de coaches. Deelnemers herkennen meestal veel in elkaar. Dat is fijn. Het geeft steun en vertrouwen.

Tijdens Op de Proef-dagen bespreken we het ene deel van de dag de thema’s uit het werkboek en de opdrachten. Het andere deel van de dag doen we activiteiten. Van die activiteiten leer je veel over jezelf en hoe je in het leven staat. Wat we doen is superdivers: van blokarten tot een dromenvanger maken, van klimmen tot yoga. Het is elke groep weer iets anders, maar er zijn altijd activiteiten bij die anders zijn dan je gewend bent.

Je ouders/verzorgers horen er ook bij
De mensen die in jouw leven belangrijk zijn, zijn ook belangrijk voor Op de Proef. Vaak zijn dat ouders of verzorgers. We betrekken ze dus bij het traject.

Als je meer wilt weten, bel of mail ons dan gerust. We vertellen je graag over wat we doen! (Onze contactgegevens zie je helemaal onderaan.)