Wonen
Veel deelnemers van Op de Proef hebben eigen ruimte nodig om zich verder te ontwikkelen: letterlijk en figuurlijk. Dat merk je vaak gaandeweg het traject. Het is belangrijk dat je een thuis hebt waar je je goed voelt. Het is de plek waar je elke dag graag thuiskomt en waar je je veilig moet voelen. Als je dat niet hebt, kan het je flink in de weg staan.
Als je bij ons komt, sta je op de wachtlijst voor beschermd wonen. Wij kijken wat jij nodig hebt bij het wonen. Is dat beschermd wonen, dus met 24 uurs begeleiding of meer op afstand. Of is kamertraining iets voor jou en woon je tijdelijk op jezelf in een woning van ons? En vlieg je daarna uit. Of is geen van die mogelijkheden voor jou nodig? Dan kun je je natuurlijk inschrijven voor woonruimte als je dat nog niet hebt gedaan. Je kunt dan ambulante begeleiding krijgen als dat nodig is?
Wat is kamertraining?
Je oefent met wonen. De begeleiders van Op de Proef helpen je daarbij. Ze leren jou de vaardigheden die je nodig hebt om echt op jezelf te wonen. Het is dus een tijdelijke woonplek. Er is elke dag een huismeester/begeleider in de woning, bij wie je terecht kan voor praktische vragen of hulp. Met de huismeester en je huisgenoten zorg je er samen voor dat de woning schoon, veilig en een fijne plek is.