12 weken lang elke dag hard werken aan jezelf

Op de Proef is een traject dat meestal 1 tot 1,5 jaar duurt. Het start met een intensief programma van in totaal 12 weken. Jongeren leren om baas te zijn over hun eigen leven. Om keuzes te maken die goed voor ze zijn. Dat doen we met een groep van 8 tot 12 deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar.

Belangrijke ingrediënten

Van op de proef:

Lef

Je neemt verantwoordelijkheid voor je gedrag en keuzes die je maakt. Dat vraagt om lef.

Warmte

We bijten ons vast, gaan niks uit de weg en geven om elkaar. Iedereen die meedoet is het waard om voor te knokken. En dat doen we dus ook, met z’n allen.

Vertrouwen

Het vertrouwen en de steun van de groep hielpen al veel jongeren om hun leven op de rit te krijgen.

Samen

Bij Op de Proef vormen we als medewerkers en jongeren een supersterk team waar iedereen belangrijk is.

De eerste week: 5 dagen op Ameland

De deelnemers en begeleiders leren elkaar goed kennen en we beginnen met het programma. We doen allerlei activiteiten en er is tijd voor ontspanning.

De 11 weken daarna

Je wordt met jezelf geconfronteerd. Hij ging over zijn eigen gedrag nadenken. Bij Op de Proef leer je jezelf goed kennen.

Daarna

Een ouder vertelt
Haar zoon deed mee aan Op de Proef
"Mijn zoon is erg veranderd. Volwassener. Hij kookt nu zelf, doet de was en ruimt zijn kamer op. Ook heeft hij contact met andere jongeren. Hij is nu zelfs drie weken op vakantie met een vriend, ver weg. Dat had ik nooit gedacht.”
Natasja
Werkt bij Op de Proef
"We zetten de jongeren helemaal in hun kracht op een manier die respectvol en helpend is. Stevig, kort. We stomen hen klaar voor het leven."
12 weken programma
Jongeren leren om baas te zijn over hun eigen leven. Om keuzes te maken die goed voor ze zijn. Dat doen we met een groep van 8 tot 12 deelnemers in de leeftijd van 18 tot 27 jaar.

Wat doen wij anders?

Wat kunnen wij voor jouw kind betekenen?

© 2024 De Weerde - Wonen met perspectief | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp East to Sea | Technische realisatie Sieronline B.V.