We hebben het initiatief voor Op de Proef genomen omdat we merkten dat jongvolwassenen die bij ons op de wachtlijst staan behoefte hebben aan zo’n programma. En we merkten dat Op de Proef helderheid geeft over wat iemand precies nodig heeft. Op die manier kan je daarna beter stappen nemen die ‘goed’ voor je zijn.

Maak kennis met het team

Op de Proef bestaat uit een warm, ambitieus team van professionals veel kennis en ervaring in de jeugdzorg en volwassenenzorg. Hierdoor weten we wat goed werkt en wat niet. Dat is ook de basis van het programma Op de Proef. Zo weten we bijvoorbeeld hoe waardevol het contact met jongeren onderling is. Je leert van elkaar, wordt door elkaar gehoord en gezien. De wijsheid die in zo’n groep ontstaat, maakt dat je als deelnemer vertrouwen krijgt in jezelf en durft te veranderen. Wij voeden dat, enthousiasmeren en begeleiden, zodat iedereen die meedoet, kan groeien. Hoe mooi is dat!

Susan
begeleider
Dat ze zich vrij voelen om ‘open’ te zijn. Dat ze me dingen vertellen waarvan ze weten dat ze er ‘gezeur’ mee krijgen.
Alejandro
begeleider
Je moet te vertrouwen zijn en zelf ook onvoorwaardelijk zijn in je vertrouwen
Natasja
counselor
De jongeren helemaal in hun kracht zetten op een manier die respectvol en helpend is
Pascale
begeleider
Ik wil alles eruit halen bij cliënten, ze uitdagen!
Dennis
begeleider en huismeester
Zeggen wat je doet en doen wat je zegt, is belangrijk
Michel
counselor
Ik kan niet doen, wat ik doe als ik niet zo’n team achter me had staan, supertrots ben ik daarop
Meike
persoonlijk begeleider
Iedereen verdient een tweede kans
Dion
persoonlijk begeleider en huismeester
Mezelf zijn en zeggen waar het op staat
Susan
begeleider
Dat ze zich vrij voelen om ‘open’ te zijn. Dat ze me dingen vertellen waarvan ze weten dat ze er ‘gezeur’ mee krijgen.

Susan heeft bij wat jongeren nagevraagd hoe ze haar zien: “Ze zien met ‘als een aardige vrouw die graag wil helpen en die rust uitstraalt. Als iemand die niet snel onder de indruk is.’ Dat klopt wel. In haar begeleiding vindt zij het belangrijk om te durven aangaan waar ze mee zitten. “Ik wil dat jongeren zich vrij voelen om ‘open’ te zijn. Dat ze me dingen vertellen waarvan ze weten dat ze er ‘gezeur’ mee krijgen. Of me gekke of genante dingen vragen. Ik werk met ze samen, we doen het samen.” Susan geeft een paar voorbeelden waarom ze haar werk bij Op de Proef zo mooi vindt. “Zo mooi als je ziet dat een jongere die eerst als een ‘blok beton’ was en geen emoties toonde, een oprechte lach laat zien. Als iemand zegt: “Ik heb nog nooit zo fijn met mijn vader gepraat.” Of een jongere die we naar de sportcoach hebben moeten ‘schoppen’. Hij belde huilend op: “Ik wil niet meer.” Wat dan wel? Hij wilde zelf wel naar de sportschool. En nu gaat hij ook zelf. En soms gaat de sportcoach met hem mee! Of een andere jongere, het was net of je aan een dood paard trok. Hij wilde niks, hield zich niet aan afspraken en was verslaafd aan blowen. Ik dacht ‘dat wordt niet wat’. Maar nu heeft hij de omslag gemaakt en heeft zelfs een baantje. Dat vind ik supermooi!”

Is Op De Proef wat voor jouw kind?

Waar is Op de Proef?

Op de Proef heeft een eigen leuke plek onderkomen aan de Oranjestraat 9 in Almelo. Dit voormalige restaurant is een gezellige ruimte waar we met elkaar in gesprek kunnen zijn. We kunnen ook een lunch maken en zelfs koken. Alle dagen tijdens de 11 weken van Op de Proef vinden hier plaats. Soms gaan we samen op pad, maar dan is de Almelo altijd het punt waar we vertrekken en terugkomen. Ook de inloop, kookgroep, workshops en terugkommomenten na de 12 weken vinden hier plaats.

Oranjestraat 9 - 7607 BH Almelo

Wat doen wij anders?

Wat kunnen wij voor jouw kind betekenen?

© 2024 De Weerde - Wonen met perspectief | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp East to Sea | Technische realisatie Sieronline B.V.