We hebben het initiatief voor Op de Proef genomen omdat we merkten dat jongvolwassenen die bij ons op de wachtlijst staan behoefte hebben aan zo’n programma. En we merkten dat Op de Proef helderheid geeft over wat iemand precies nodig heeft. Op die manier kan je daarna beter stappen nemen die ‘goed’ voor je zijn.

Meet the team

Op de Proef bestaat uit een warm, ambitieus team van professionals veel kennis en ervaring in de jeugdzorg en volwassenenzorg. Hierdoor weten we wat goed werkt en wat niet. Dat is ook de basis van het programma Op de Proef. Zo weten we bijvoorbeeld hoe waardevol het contact met jongeren onderling is. Je leert van elkaar, wordt door elkaar gehoord en gezien. De wijsheid die in zo’n groep ontstaat, maakt dat je als deelnemer vertrouwen krijgt in jezelf en durft te veranderen. Wij voeden dat, enthousiasmeren en begeleiden, zodat iedereen die meedoet, kan groeien. Hoe mooi is dat!

Natasja
Counselor
De jongeren helemaal in hun kracht zetten op een manier die respectvol en helpend is.
Alejandro
Begeleider
Je moet te vertrouwen zijn en zelf ook onvoorwaardelijk zijn in je vertrouwen.
Susan
Begeleider
Dat ze zich vrij voelen om ‘open’ te zijn. Dat ze me dingen vertellen waarvan ze weten dat ze er ‘gezeur’ mee krijgen.
Pascale
Begeleider
Ik wil alles eruit halen bij cliënten, ze uitdagen!
Dennis
Begeleider en huismeester
Zeggen wat je doen en doen wat je zegt
Michel
Counselor
Ik kan niet doen, wat ik doe als ik niet zo’n team achter me had staan, super trots ben ik daarop.
Meike
persoonlijk begeleider
Iedereen verdient een tweede kans
Natasja
Counselor
De jongeren helemaal in hun kracht zetten op een manier die respectvol en helpend is.

Als Natasja zichzelf moet omschrijven dan zegt ze: “Ik ben gedreven, gepassioneerd, een beetje raar, anders en ik heb veel (mensen)kennis. Ik kan goed out-of-the box denken en mensen doorgronden. Verder ben ik duidelijk.” Bij de begeleiding vindt zij het dan ook belangrijk om geen ‘bullshit’ en onzinverhalen te accepteren. “Geen mist. Niets verdoezelen.” Verder vindt ze het belangrijk open te zijn: “Dat ik ook kwetsbaar ben. Dat ik ook over mijn ervaringen vertel als dat helpend is. Dat ik ook niet de alwetende ben. En dat we elkaar aanspreken als begeleiders onderling.” Ze geeft aan dat zij en haar collega’s het doen als team. “We blijven graven, puzzelen en kijken.” Ze is er trots op om Op de Proef te hebben ontwikkeld en te zien dat het werkt. “We hebben een programma waarvan ik wilde dat ik het vroeger had gehad. De jongeren helemaal in hun kracht te kunnen zetten op een manier die respectvol en helpend is. Stevig, kort. Hen klaar te stomen voor het leven. Maar ook leren terugveren. Leren dat je het niet alleen hoeft te doen. Een buurt/community creëren, een tegenwicht tegen het ‘alleen’ doen. ‘It takes a village to raise a child’.”

Waar is Op de Proef?

Op de Proef heeft een eigen leuke plek onderkomen aan de Oranjestraat 9 in Almelo. Dit voormalige restaurant is een gezellige ruimte waar we met elkaar in gesprek kunnen zijn. We kunnen ook een lunch maken en zelfs koken. Alle dagen tijdens de 11 weken van Op de Proef vinden hier plaats. Soms gaan we samen op pad, maar dan is de Oranjestraat 9 altijd het punt waar we vertrekken en terugkomen.

Oranjestraat 9 - 7607 BH Almelo
© 2024 De Weerde - Wonen met perspectief | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp East to Sea | Technische realisatie Sieronline B.V.