Wat doen we op Ameland?

Je leert de andere deelnemers en begeleiders goed kennen en we beginnen met het programma. We doen groepssessies, allerlei activiteiten en er is tijd voor ontspanning. Hier leggen we de basis voor de komende periode. We leren elkaar te vertrouwen.

De 11 weken daarna

Waar werken we aan?

eigenwaarde - het verdragen van moeilijke gevoelens - opruimen van pijn en verdriet uit het verleden - vriendschappen sluiten en onderhouden - grenzen leren kennen en soms ook verleggen

Daarna

Twee keer per week is er een inloop. Hier kunnen alle deelnemers gebruik van maken. Je kunt werken aan opdrachten, terecht voor hulp en vragen, een gesprek hebben of je persoonlijk begeleider zien.

De persoonlijk begeleider die je aan het begin krijgt, blijft jouw begeleider, ook na het intensieve deel van 12 weken. Misschien ga je wonen op één van onze locaties of misschien blijven we jou ambulant begeleiden. Hier hebben we het regelmatig met je over en we maken er een gezamenlijk plan voor.

Regelmatig is er een workshop met een thema. Daar kun je je voor opgeven. Thema’s zijn bijvoorbeeld werken aan eigenwaarde, omgaan met woede, mindfulness / stressreductie, emoties verdragen, zelfsabotage technieken, omgaan met ASS/autisme, omgaan met ADHD.

Delano vertelt
Ik ben veranderd in hoe ik de dingen aanpak, moeilijke of spannende dingen. Die deed ik voorheen gewoon niet. Nu doe ik ze wel.
Natasja Twellaar
De jongeren helemaal in hun kracht te kunnen zetten op een manier die respectvol en helpend is. Stevig, kort. Hen klaar te stomen voor het leven.
12 weken programma
Tijdens ‘Op de Proef’ leer je om verantwoordelijk te zijn voor je eigen leven. Om keuzes te maken die goed zijn voor jou. Dat doe je in een groep van 8 tot 12 mensen, allemaal jongvolwassenen zoals jij.

Waarom zou ik meedoen?

© 2024 De Weerde - Wonen met perspectief | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp East to Sea | Technische realisatie Sieronline B.V.